Pasterizator za sok model P60 je specializirano orodje, zasnovano za učinkovito pasterizacijo soka in nato varno shranjevanje. S svojo zmogljivostjo in natančnostjo je odlična izbira za predelovalce sokov ter ljubitelje domačega pridelovanja.
Kazalo strani:
Standardna oprema, ki zagotavlja kvaliteto procesa
Pasterizator P60 je opremljen z vsemi potrebnimi elementi za uspešno pasterizacijo. Inox lonec ima kapaciteto 60 litrov, ima spiralno cev pod pokrovom, analogni termometer, izpust s kroglično pipo 1/2″, dovod s krogličnim ventilom 1/2″, ter praktična lesena ročaja. Vključena je cev fi12mm s 2 metra dolžine, ki poskrbi za enostaven pretok tekočine.
Dodatna oprema za povečano učinkovitost in varnost
Poleg standardne opreme je na voljo tudi dodatna oprema, ki nadgrajuje funkcionalnosti pasterizatorja. Digitalni termometer zagotavlja natančno sledenje temperaturi, toplotno odporne zaščitne rokavice omogočajo varno upravljanje, in protiprašni pokrov skrbi za ohranjanje čistoče med procesom.
Model P60 v številkah – zmogljivost, dimenzije in material
Pasterizator P60 se ponaša s kapaciteto 60 litrov na uro, premerom 476 mm ter višino 500 mm. Kljub svoji robustni zmogljivosti je presenetljivo lahek, saj tehta zgolj 13 kg. Izdelan je iz visokokakovostne nerjaveče pločevine AISI304, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in higiensko varnost pri obdelavi sokov.
Priprava na pasterizacijo – polnjenje in segrevanje
Pred začetkom postopka pasterizacije postavite lonec na plinski gorilnik ter ga napolnite z ustrezno količino vode. Nato ga prekrijte s pokrovom, pripravljene na prvo fazo postopka.
Prižgite plinski gorilnik in spremljajte segrevanje vode na območje med 82 do 85 °C. To je ključen korak, ki bo zagotovil učinkovito pasterizacijo soka ter ohranjanje želenih lastnosti.
Uporaba plinskega gorilnika z močjo 9 kW pomeni, da bo segrevanje trajalo približno eno uro. Razumevanje časovne komponente je pomembno za pravilno izvedbo postopka in doseganje optimalnih rezultatov.
Povezovanje soka s pasterizatorjem in nadzor temperature
Ko dosežete željeno temperaturo, priklopite cev na smrekico na krogličnem ventilu ter napolnite cev s sokom. Odprite izpustno pipo in nenehno nadzirajte temperaturo soka, kar je ključnega pomena za kakovostno pasterizacijo.
Za dosego želene temperature soka, ki naj bo med 79 in 82 °C, je potrebno nenehno spremljanje. Nadzor temperature zagotavlja, da so vse korake postopka izvedene v skladu z zahtevami.
Po končanem postopku pasterizacije lahko lonec uporabite tudi za shranjevanje soka. Enostavno zamenjajte pokrov in izkoristite praktičnost tega večnamenskega orodja. Če želite dodatno zaščito soka, uporabite plavajoči pokrov, ki ga položite na sok. Okrog njega nalijte parafinsko olje, s čimer preprečite stik soka z zrakom in ohranite njegovo kakovost dlje časa.