Kuhinje v trendu

Letošnje leto smo še toliko pogosteje preživljali v svojih domačih prostorih. Še posebej kuhinja je prostor, kjer se lahko v miru družimo, obenem pa tudi kaj dobrega pojemo ter popijemo. Če je kuhinjski prostor urejen, funkcionalen in dovolj domač, v njem še toliko raje preživljamo prosti čas. Prijetno zasnovan ambient namreč vedno dovolj dobro doprinese k še boljšemu vzdušju.

Če pa ste ravno v snovanju nove kuhinje, pa za vas predstavljamo nekaj trendov za naslednje leto.

V ospredje ponovno prihaja bela ali črna kuhinja

Pri pregledovanju trendov za kuhinje za naslednje leto slej ko prej postanemo pozorni tudi na barve. Te namreč precej vplivajo na naše počutje. V naslednjem letu bodo še posebej moderne sive, črne pa tudi bele kuhinje. Novost pa so materiali. Na lesene pulte lahko za nekaj časa kar pozabite. Nov trend namreč narekuje kamnine.

Če želite posodobiti svojo kuhinjo, lahko razmislite o nekaj trendovskih elementih. Eden od priljubljenih stilov je industrijska kuhinja, ki vključuje kovinske elemente in izpostavljene naprave za edinstven videz.

Kuhinje bodo torej morda kar nekaj naslednjih let odete v teraco, marmor ter granit. Morda se vam zdijo kamnite kuhinje prehladne. V tem primeru se lahko ozirate za kuhinjskimi prostori podeželskega stila. Tudi to je namreč v trendu oziroma moderno. Za takšne kuhinje so značilne preproste linije in večinoma bela barva, ki je v kombinaciji s toplim lesom, tradicionalnimi kurišči in ne nazadnje tudi s krušnimi pečmi. V prihajajoče letu pa so moderne tudi takšne kuhinje, ki vključujejo otoke.

Klasične bele kuhinje torej ostajajo brezčasne

Dejstvo je, da je klasično bela kuhinja brezčasna in ostaja priljubljena tudi, ko so v trendu povsem drugačne barvne kombinacije. Za bele odtenke je namreč značilno, da so mirni, sproščujoči, ne nazadnje tudi minimalistični, prav tako pa dobro prispevajo k osvetljenosti prostora.

Bela barva v kuhinji je priljubljena tako za tiste, ki ostajajo pri osnovnih barvnih kombinacijah, kot tudi za tiste, ki vedno želijo poskusiti nekaj novega. Bela stena, omara in beli predali se namreč ujemajo s pohištvom katerega koli barvnega odtenka.

Kuhinjsko korito v zlatem odtenku

Tudi kuhinjsko pohištvo je lahko vseh barv, oblik ter velikosti. Tudi pomivalno korito ni nobena izjema. V vaš kuhinjski prostor prav posebno estetiko lahko prinese zlat umivalnik. Še posebej lepo se ujame z belim pohištvom.

Domače in prijetno vzdušje lahko preprosto ustvarimo tudi s cvetjem, stenskimi umetninami, policami, kamor položimo kuharske knjige.

Članki iz iste kategorije:

Kuhinje v trendu
Pomakni se na vrh