Varnostni LED reflektor

Okolica naše hiše, garaže, vrta ali kleti potrebuje dobro osvetljavo. Pogosto se zgodi, da navadne luči niso dovolj, saj ne ustvarijo zadovoljivo količino svetlobe. Za omenjeno nalogo je veliko bolj primeren LED reflektor s senzorjem, ki deluje samodejno. Ko senzor zazna premikanje, se prižge. To je izredno uporabno, zaradi praktičnih in tudi varnostnih razlogov. Sam reflektor potrebuje minimalno vzdrževanje, saj imajo vgrajene ledice zelo dolgo življenjsko dobo, ki se razteza od 10.000 do 50.000 ur.

LED reflektorji imajo dolgo življenjsko dobo

Vsi LED reflektorji s senzorji in tudi brez imajo zelo dolgo življenjsko dobo. To zagotovi robustno ohišje, ki preprečuje vstop vode, vlage, prahu in drugih elementov narave. Načeloma so namenjeni uporabi zunaj hiše, vendar jih lahko uporabimo tudi znotraj, če to dana situacija zahteva. Ker imajo vgrajene LED žarnice, pa so zelo zanesljivi v vseh pogojih. Pri delovanju porabijo zelo malo električne energije, kar še dodatno izboljša njihovo uporabnost za številne naloge. 

Vgrajeni senzor v LED reflektorju deluje neprestano. Ko zazna gibanje, prižge reflektor, ko pa ga ne zazna več, pa ga ugasne. S tem dodatno prihrani pri porabi električne energije, kar je vedno velik plus.

LED reflektor s senzorjem ima funkcijo avtomatskega prižiga in izklopa. 

LED svetila porabijo zelo malo električne energije

Standardni reflektorji lahko porabijo zelo veliko energije, saj se v njih nahajajo klasične halogenske žarnice. Ko pa govorimo o LED reflektorjih s senzorji, pa temu ni tako. Ker uporabljajo LED žarnice, so veliko manj potratni, saj porabijo 90% električne energije za ustvarjanje svetlobe, le 10% pa se pretvori v toplo energijo. To jim omogoča, da porabijo do 90% manj električne energije od halogenskih izvedb, obenem pa ustvarjajo enako količino svetlobe. Pri tem pa se ne oziroma se občutno manj segrevajo, kar jim poveča varnost pri uporabi v različnih okoljih.

Močna bela funkcionalna svetloba

Večina LED reflektorjev s senzorjem ustvari močno belo svetlobo. Ta je namenjena, da nudi najvišji nivo funkcionalnosti, saj lahko osvetli velik prostor in pri tem izpostavi številne nevarnosti. Proizvedena svetloba je veliko močnejša od te, ki jo ustvarijo standardne halogenske žarnice. To je tudi razlog, da se reflektorje uporablja v avtomehaničnih delavnicah, kleteh, stadionih ipd.

Senzor gibanja poveča varnost naše nepremičnine

Reflektorje, ki uporabljajo senzor gibanja lahko postavimo tudi okoli naše hiše. S tem bomo zagotovili, da bodo osvetlili nepridiprave in divje živali ter jih tako prestrašili. Obenem pa bodo senzorji zaznali, ko se bomo premikali okoli hiše in nam osvetlili pot. Tako bo funkcionalna svetloba vedno na voljo, ko se bomo ponoči ali v slabo vidljivem vremenu premikali okoli naše nepremičnine.

Članki iz iste kategorije:

Varnostni LED reflektor
Pomakni se na vrh