Kako izbrati vrtne in balkonske mize?

Ureditev prostora okoli hiše ali na balkonu zahteva zelo dobro načrtovanje, da bi ustvarili resnično prijeten in vzdušen prostor za preživljanje časa z bližnjimi. Osrednja točka tega prostora so seveda balkonske in terasne mize, ki morajo izpolnjevati več meril, da so udobne za uporabo in da se dobro obnesejo dolgo časa. Tukaj so merila, ki jih morate upoštevati, da bi kupili kos pohištva, ki ni le lep, ampak tudi trden, ki bo deloval tudi v najtežjih pogojih uporabe. Vabimo vas, da berete naprej.

Raztegljive vrtne mize – predvsem praktičnost


Ena najbolj praktičnih rešitev so raztegljive balkonske in vrtne mize. Njihova velika prednost je, da jih lahko natančno prilagodite svojim potrebam, tako da jih, če želite urediti prostor za večje število gostov, preprosto razširite. Po končani zabavi jih je mogoče spet zmanjšati na kompaktne mere, tako da ne ovirajo proste uporabe balkona, terase ali manjše verande. 

Osrednja točka zunanjega prostora za preživljanje časa z bližnjimi so vrtne mize.

Trpežne in trdne vrtne mize


V številnih primerih se lastniki odločijo, da vrtnih miz v zimskem obdobju ne bodo shranili. Zato morajo biti izdelani iz čim bolj trdnih materialov, da zdržijo več let. Tukaj se bodo odlično obnesle kovinske vrtne mize s prašnim premazom in lesene mize, ki so bile posebej impregnirane. Zelo trdne so tudi različice iz umetnega ratana, ki je odporen na vodo in UV-sevanje.

Lahke in prilagodljive vrtne in balkonske mize  


Pri praktičnih vidikih je treba upoštevati tudi težo mize. Zaradi priročne uporabe miza ne sme biti pretežka, saj bi bilo v primeru načrtovanja zabave težko spremeniti njeno lokacijo. To bo še posebej pomembno za večnamenske majhne balkone, ki so namenjeni ne samo obiskom prijateljev in družine, temveč tudi otroški igri ali celo delu na prostem.

Preberite naslednji članek: Kuhinje v trendu

Kuhinja je pogosto najbolj uporabljan prostor v hiši, zato je pomembno, da je dobro zasnovana in funkcionalna. V kuhinji je treba paziti, da bo v njej potekalo delo. Prepričajte se, da je zagotovljen jasen potek dela od hladilnika do štedilnika in pomivalnega korita. V kuhinji mora biti veliko prostora za shranjevanje, vključno z omarami, predali in policami.

Balkonske, terasne in vrtne mize lahko vsekakor združujejo praktičnost in funkcionalnost. Da bi bilo to mogoče, je treba pri izbiri upoštevati veliko različnih dejavnikov. Za mnoge je zelo pomembna tudi cena takšnega pohištva. Na srečo lahko v trgovinah najdete tako cenejše kot dražje različice, ki jih lahko izberete strogo v skladu z vnaprej določenim proračunom.

Članki iz iste kategorije:

Kako izbrati vrtne in balkonske mize?
Pomakni se na vrh