Otroci obožujejo igre, ki jih spodbudijo k razmišljanju

Dejstvo je, da otroci preko iger razvijajo svoje mentalne sposobnosti. Tudi, če kot starši tega ne opazimo, se naši malčki izredno zabavajo pri vadbi spomina in veščin prepoznavanja različnih barv in predmetov. Tako lahko tudi opazimo veliko različnih miselnih iger, ki so na voljo otrokom v šolah. Ko naš otrok razmišlja, se v njegovih možganih tvorijo nove nevronske povezave. S tem pa se počasi razvija sposobnost kritičnega razmišljanja. Obenem pa lahko tudi opazimo, da imajo otroci več koncentracije, spomina in potrpežljivosti.

Miselna igra 3 tovornjaki
Miselna igra 3 tovornjaki, ki krepi prostorsko predstavo, kar dokazano pomaga pri reševanju matematičnih nalog

Možgani potrebujejo vadbo

Možgani so izredno kompleksen organ katerega delovanja še vedno ne razumemo dobro. Res pa je, da potrebujejo vadbo, tako kot vsak organ. Z razmišljanjem, reševanjem težav in drugimi mentalnimi nalogami pa možganom omogočimo nujno potrebno vadbo. To je izredno pomembno za otroke, saj so v ključnem obdobju razvoja uma in telesa. Miselne igre tako omogočijo našemu otroku veliko prednosti, kot so:

Sposobnost mišljenja v kritičnih situacijah

Izostritev uma našega otroka ima veliko prednosti. S tem jim bo omogočena večja mentalna sposobnost za procesiranje informacij. To pa je skoraj nujno za življenje v modernem in hitro se spreminjajočem svetu. Dandanes je sposobnost kritičnega mišljenja izredno pomembna za ljudi vseh starosti. To pa skozi miselne igre lahko izboljšamo. Otroci bodo potrebovali omenjeno sposobnost, da bodo lahko:

  • Razumeli različne nove in nujne stvari ter elemente v svojem okolju
  • Sprejemanje odločitev v domačem in zunanjem okolju
  • Organizacija sobe, reševanje šolskih nalog ipd.

Reševanje težav

Eden izmed najbolj pogostih izzivov vsakega otroka je reševanje različnih težav. Te se pojavijo kot logični izzivi med igranjem ter kot premagovanje izzivov fizične narave in učenja v šoli. Pri tem je spomin izredno pomemben, kot tudi analitične miselne sposobnosti. Teh se vsi priučimo v življenju z odraščanjem in preko interakcije z okoljem. Tukaj so miselne igre izredno priročne za učenje veščin potrpljenja, kreativnosti ter iznajdljivosti. Naši otroci se preko zabavne in poučne igre nezavedno učijo omenjenih in neprecenljivih veščin.

Miselne igre, kot je naprimer lahko tudi karta sveta držav, tudi pomagajo našim malčkom, da razvijejo občutek za prostorsko sklepanje. Tako bodo lažje reševali matematične in miselne naloge v šoli ter v osebnem življenju. V poplavi vseh digitalnih zabavnih vsebin ne smemo zanemariti pomembnost staromodnih načinov igranja in zabavanja. Le tako bodo naši otroci bolje pripravljeni na življenjske izzive.

Na spletni strani www.chebeltza.com lahko zasledimo ogromno različnih in kakovostnih iger in igral za otroke vseh starosti.

Članki iz iste kategorije:

Otroci obožujejo igre, ki jih spodbudijo k razmišljanju
Pomakni se na vrh