Počitniške destinacije na steni vašega stanovanja

Zagotovo ste opazili, da so zemljevidi sveta postali izjemno popularen način oblačenja sten v stanovanjih. Na ta način v prostor lahko vnesete veliko lepih barv, po drugi strani pa ima karta sveta tudi praktičen namen. 

Še zlasti pa je zemljevid sveta dobrodošel na vaši steni, če pogosto sanjarite o daljnih počitniških destinacijah. Morda takšno stensko nalepko že imate in že pridno označujete obiskane države.

Satelitske karte sveta 

Na trgu so vam na voljo različne karte sveta. Med bolj priljubljenimi je satelitski zemljevid sveta. Ko Nasini sateliti potujejo okoli Zemlje, pri tem shranjujejo posnetke držav, mest, pokrajin in oceanov. Ti so vam na voljo tudi v obliki privlačnih stenskih tapet. 

Lahko si na primer izberete mesto in naročite satelitski posnetek. Nato ga namestite na steno. Mesto lahko dobro preučite, saj ga nameravate v bližnji prihodnosti tudi obiskati. 

Vintage karte sveta 

Prav posebno dimenzijo v moderno opremljenem stanovanju pa lahko dosežete z namestitvijo vintage zemljevida sveta na steno. Vsekakor pa stena ni edino mesto, kjer bo nameščena karta sveta.

Vintage zemljevid sveta lahko namestite na primer na zaveso za prhanje. Na ta način si boste v kopalniškem prostoru ustvarili prav posebno vzdušje. Če boste nanjo namestili posnetek Bahamov, boste imeli občutek kopanja nekje v eksotičnih krajih. 

Zemljevidi sveta v otroški sobi 

Karta sveta za otroško sobo je v resnici lahko izjemno poučna stvar. Vaši malčki bodo na ta način prav kmalu postali pravi poznavalci geografije. Na trgu lahko izberete samolepilno tapeto z vzorcem sveta. To boste lahko hitro namestili in prav tako odstranili s stene ter jo prestavili morda v drug prostor. 

Video: Vse države sveta

Zemljevidi z detajli

Prav tako kot karta sveta je lahko vznemirljiva tudi karta mesta oziroma še večjih detajlov, na primer karta podzemne linije vlakov. Takšna karta je izjemno natančna, saj so na njej imena ulic in postajališč. Še posebej dobro se takšna karta obnese v jedilnici ali pa na hodniku. 

Različne zemljevide sveta, držav, mest in drugih detajlov so vam v obliki nalepk na voljo tudi v priljubljeni spletni prodajalni. V njej si lahko po ugodni ceni kupite zanimive in očem prijetne izdelke za svoj dom. 

Članki iz iste kategorije:

Počitniške destinacije na steni vašega stanovanja
Pomakni se na vrh