Prednosti bencinskega prezračevalnika trave

Ko se temperatura dvigne, trata ponovno začne rasti in je zato še posebej močna in sposobna regeneracije. Čas v aprilu in maju je idealen čas za prezračevanje trate. Najboljše rezultate lahko doseže prav bencinski prezračevalnik trave.

Pred prezračevanjem je priporočljivo pokositi trato. Nato gnojenje prispeva k zadostni oskrbi s hranili, tako da si trata hitro opomore in zraste v močno. Če je zima pustila pečat, je morda priporočljivo jo ponovno posejati, da popravite izgled. Če je poletje razmeroma vlažno, lahko drugo prezračevanje opravimo avgusta ali septembra. V sušnih poletjih pa se mu je po drugi strani bolje izogibati, da ne bi po nepotrebnem obremenjevali trate.

Različni modeli na električni in bencinski pogon v specializiranih trgovinah z nastavljivo delovno globino ponujajo pravo rešitev za vsako površino trate.

Prezračevalnik trate ima tako domnevno prednost, da manj zamaši trato in se tako pogosteje uporablja. Nasprotno pa je odstranjevanje plevela in mahu veliko manj trajnostno in korenine se ne prezračujejo tako intenzivno. Prezračevalnik trate je še posebej primeren za manjše trate, kjer je plevel še mlad.

Prednosti:

  • intenzivno globoko prezračevanje tal in korenin,
  • poveča oskrbo korenin s kisikom in hranili,
  • preprečuje zamašitev,
  • skrbno odstranjevanje plevela in korenin,
  • primeren za velike trate,
  • preprečuje bolezni trate,
  • modeli na bencinski pogon so še posebej zmogljivi.
  • Učinkovitost motorja: bencinski motorji so podvrženi stalnim ukrepom za optimizacijo in zato postajajo vedno bolj vzdržljivi.
  • Nadzor: bencinske naprave imajo običajno bolj robustne sestavne dele, zato jih mehanik ni treba tako pogosto pregledovati.
  • Kratke razdalje: ker bencinskega motorja ni treba ogreti, lahko brez težav prevozite tako dolge kot kratke razdalje.

V vsakem primeru redno prezračevanje trate ne more nadomestiti škarjenja. Vsaj enkrat letno je tako treba rabljene površine travnikov prebrati – ne glede na to, kako pogosto se uporablja bencinski prezračevalnik trave.

Različni modeli na električni in bencinski pogon v specializiranih trgovinah z nastavljivo delovno globino ponujajo pravo rešitev za vsako površino trate. Integrirana zbiralna košara, ki je opcijsko na voljo pri nekaterih modelih, prav tako odpravlja potrebo po naknadnem zbiranju odstranjenega mahu in plevela.

Kateri model boste med vsemi modeli, ki so na trgu na voljo, izbrali, pa je seveda odvisno samo od vaših potreb. Torej, za kakšen teren gre, kako pogosto obrezovanje potrebujete, so večje ali manjše površine, ipd. Seveda se lastnosti razlikujejo in so tako tudi cene temu primerne, zato je dobro, da se pred nakupom pozanimamo. Navsezadnje gre za nakup, katerega kasneje koristimo vrsto let in je dobro, da v primeru dvomov prosimo prodajalca za pomoč in nasvete.

Članki iz iste kategorije:

Prednosti bencinskega prezračevalnika trave
Pomakni se na vrh