Štiri vrste progresivnih stekel za očala

Progresivna stekla za očala se delijo na štiri glavne skupine. To so osnovna, izboljšana, napredna in osebno prilagojena stekla. Med njimi obstaja kar nekaj razlik. Te se zlasti kažejo v širini vidnega polja, po stopnji prilagojenosti glede na uporabnika in ne nazadnje po udobju. Nekatere vrste stekel uporabnika nekoliko bolj omejujejo kot druge. 

Hitrost navajanja na takšno vrsto stekel za očala se lahko spreminja, in sicer glede na izbrano vrsto stekla. Za osnovna progresivna stekla za očala je na primer značilno, da imajo ozek kanal, odlično razmerje med kakovostjo ter ceno, primerna so zlasti za v trgovino, pošto, branje maila ter podobno. 

Izboljšana in napredna progresivna stekla 

Izboljšana progresivna stekla za očala so predvsem dobrodošla za zmerno branje in zmerno pisarniško delo. Imajo izboljšan kanal in ponujajo dobro razmerje med bližino in daljavo. Napredna progresivna stekla so primerna za pisarniško delo, delo za računalnikom, za daljša branja in najrazličnejša dnevna opravila. Imajo optimiziran kanal, do 40 % širša vidna polja ter maksimalno vidno ostrino ter kontrastno sliko. 

Na voljo so vam tudi osebno prilagojena progresivna stekla za očala. Ta vam ponujajo največjo možno mero prilagoditve. Prav tako omogočajo prostorski vid brez omejitev ter lahkotno menjavanje med bližino in daljavo. 

Cena progresivnih stekel 

Cena za progresivna stekla za očala je odvisna zlasti od izbire vrste stekla ter od same kakovosti stekla. Katera vrsta stekla za očala je najustreznejša za vas, je zlasti odvisno od namena uporabe. Ker boste progresivna očala kupili za dlje časa, izbiri stekel namenite nekoliko več časa. Zanja se odločite z razmislekom. Ne nazadnje so progresivna stekla lahko odličen pripomoček, ki vam zelo olajša življenje. 

Okvir za očala s progresivnim steklom 

Ko si boste izbrali najustreznejšo vrsto progresivnega stekla, je naslednji korak razmislek o pravi izbiri okvirja. Najbolje, da vam pri tem pomaga kar optični strokovnjak. S pravilno izbiro okvirjev za progresivna očala si boste omogočili polno uporabnost bralnega območja progresivnega stekla. Obenem boste imeli tudi dovolj veliko vidno polje za na daljavo. 

Celotna višina okvirjev za progresivna očala mora biti vsaj 30 milimetrov. Tehnično je možno progresivna stekla za očala vgraditi tudi v nekoliko manjše okvirje. 

Članki iz iste kategorije:

Štiri vrste progresivnih stekel za očala
Pomakni se na vrh