Zgradite pozitivno podobo podjetja v javnosti s poslovnimi darili

Srečala sem kolega iz študentskih let in ob pogovarjala sva se o tem kaj počne, s čim se ukvarja, o družini in podobno, kot se pogovarjaš z nekom, ki ga res že veliko časa nisi videl. Ob kavici se je debata razvila tudi na službene zadeve. Povedal mi je, da je trenutno zadolžen za skrb za najboljše stranke. To so uveljavljena podjetja, s katerimi se sklepa visoko donosne posle. Skrb za stranke je zelo pomembna delovna naloga, saj sem spada celotna komunikacija, organizacija dogodkov, sodelovanje s podjetji in tudi druge stvari, kot so poslovna darila.

Poslovna darila naj bodo predvsem uporabna
Poslovna darila Habeco: USB ključ

Strategija komuniciranja z najboljšimi strankami je dokument, ki predvideva načine in vidike komuniciranja (obveščanja, informiranja, utrjevanja poslovnih vezi in podobno). Tudi poslovna darila so zelo dobro opredeljena, ob katerih priložnostih in na kakšen način se poslovna darila poklanja strankam.

Kdaj se obdaruje poslovne partnerje?

V podjetju, kjer kolega dela, se poslovna darila poklanja ob posebnih dogodkih (strokovnih konferencah, pomembnejših spoznavnih sestankih, mednarodnih sestankih in okroglih mizah ter na srečanju vodstvenih delavcev). Njihova strategija komuniciranja predvideva tudi kakšna poslovna darila se poklanjajo.

Poslovna darila - pisala
Pisala kot poslovna darila so ena najbolj primernih poslovnih daril

Vsa poslovna darila morajo imeti logotip podjetja, ki ga poklanja. Največkrat so to buteljke vina, kjer pa so logotipi podjetja le na manjšem delu etikete. Pogosta poslovna darila so tudi notesniki, bloki z listi, mape in pisala. Običajno se pred obdarovanjem naroči posamezne vzorce, tako da se lahko odločimo, kateri nam najbolj ustreza in bo najboljši za naše stranke. Poslovna darila omogočajo večjo prepoznavnost našega podjetja ne le pri ključnih strankah, temveč tudi pri drugih. 

Naj bodo poslovna darila uporabna

Poslovna darila prav gotovo pri strankah pustijo boljši prvi vtis, pri že uveljavljenih in rednih strankah pa poslovna darila izražajo zvestobo in občutek pripadnosti.

Video: Poslovna darila – Brezžične slušalke z logotipom

Stranke nas prepoznajo kot zanesljivega poslovnega partnerja, na nas pa se spomnijo tudi ob drugih priložnostih, ko zagledajo naša poslovna darila. Poslovna darila pa naj bodo tudi uporabna, naj ne obtičijo nekomu v predalu. Če je poslovno darilo uporabno, je resnično dosežen namen obdarovanja poslovnih partnerjev. 

Kreativne igrače so odlična izbira darila za otroke. Poučne in ustvarjalne igrače so izjemno pomembne za mentalni in motorični razvoj tvojega otroka. Preberi več …

majice s potiskom

Majica s smešnim napisom za lepši dan

Včasih se niti ne zavedamo, da lahko s samo neko malenkostjo nekomu ali pa sebi polepšamo dan. To je lahko le prijazen nasmeh ali pozdrav.

Članki iz iste kategorije:

Zgradite pozitivno podobo podjetja v javnosti s poslovnimi darili
Pomakni se na vrh