Pranje fasade za lepši izgled hiše

Če imate krtačo z dolgim ročajem, začnite s krtačenjem fasade, da odstranite površinske nečistoče. Nato oplaknite fasado hiše z navadno vrtno cevjo, pri čemer delujte od zgoraj navzdol. Če vrtne cevi nimate, s tlačnim čistilnikom uporabite širok kot pršenja in nizek tlak, pri čemer stojte daleč nazaj. Preden preidete na naslednji korak, pustite, da se obloga posuši. Morda boste ta korak opravili en dan, naslednji dan pa nadaljevali s preostalimi koraki. V tlačni čistilnik dodajte čistilo za fasade in upoštevajte proizvajalčeve nasvete o razmerjih.

Preden začnete, preizkusite na neopaznem mestu, da se prepričate, da so izbrane nastavitve varne za vaš dom. Zdaj lahko začnete pršiti fasade. Delujte od spodaj navzgor, da preprečite, da bi milo teklo po suhih mestih. Po hiši se premikajte v vodoravnih zamahih in se postopoma pomikajte navzgor, vendar med pršenjem po možnosti ohranjajte kot navzdol. To bo nemogoče, ko se boste pomikali višje po fasadi. Ko ste nanesli čistilno sredstvo, ga pustite delovati 10 minut, preden ga sperete. Tako se bo lahko resnično spopadel z morebitno plesnijo ali umazanijo. Ko detergent na vseh delih hiše deluje vsaj 10 minut, ga lahko sperete. Pri tem uporabite navadno vodo v tlačnem čistilniku. Namesto od spodaj navzgor boste tokrat delali od zgoraj navzdol, da pravilno sperete vse milo. S tem tudi preprečite, da bi umazana voda tekla po čistih delih obloge. Morda boste želeli stopiti nekoliko bližje ali uporabiti višjo nastavitev tlaka za ta del, da zagotovite izpiranje vsega detergenta. Če opazite kakršne koli poškodbe, se umaknite in uporabite širši razpršilni nastavek. Pustite, da se obloga popolnoma posuši, preden se lotite drugih del na strani hiše, na primer barvanja. To lahko traja do 48 ur, vendar priporočamo, da počakate približno teden dni, če nameravate barvati.

Pranje fasade za lepši videz hiše je običajna praksa lastnikov hiš. Ne samo, da je hiša videti bolj reprezentativno, ampak tudi zaščiti fasado pred umazanijo.

Pogostost pranja fasade

Prah in žuželke se lahko hitro vrnejo nazaj, zato boste morda želeli hišo pogosteje izpirati z vrtno cevjo. Vendar bi morali tlačno pranje fasade opraviti le enkrat na nekaj let. Vsaki dve leti je dokaj standardno. Vendar pa bodo nekateri ljudje morda morali hišo prati pod pritiskom pogosteje. Če živite v bližini prometne ali umazane ceste, boste morda morali obloge prati pod pritiskom vsakih nekaj mesecev. Če živite v bližini dreves, se lahko zgodi, da boste morali prati tudi pogosteje. Nevihte in močni vetrovi lahko povzročijo več umazanije in smeti, kar poveča pogostost, kako pogosto morate čistiti svojo hišo. Zaključek je: ni vam je treba tako pogosto prati, če pa je umazana, lahko pogostost pranja povečate.

Kako dolgo traja postopek čiščenja fasade?

To je odvisno od velikosti hiše, vendar bi samo pranje pod pritiskom moralo trajati od 30 minut do dveh ur. Seveda ga morate nato pustiti, da se posuši, kar lahko traja tudi do 48 ur. To je odvisno od tega, ali že imate tlačni čistilec, ga najemate ali najemate strokovnjaka. Če že imate tlačni čistilec, morate kupiti le detergent, plastično folijo in zaščitno opremo. Povprečni stroški najema tlačnega čistilca za en dan znašajo od 40 do 100 evrov na dan, odvisno od vrste tlačnega čistilca, ki ga izberete. Če veste, da boste tlačni čistilec uporabljali veliko časa, je najbolje, da kupite svojega. Na trgu jih lahko najdete po različnih cenah, zato upajmo, da boste dobili takšnega, ki bo ustrezal vašemu proračunu. Zdaj, ko veste, kako oprati hišo pod pritiskom, lahko poskrbite, da bo vaša zunanjost tako brezhibna kot notranjost. Ne glede na to, ali želite le polepšati svojo hišo, ali pa gostite zabavo ali pa se pripravljate na prodajo hiše, je pranje hiše pod pritiskom dobra ideja. To je hitrejše in učinkovitejše kot uporaba vrtne cevi.

Članki iz iste kategorije:

Pranje fasade za lepši izgled hiše
Pomakni se na vrh