Univerzalni strešni nosilci za avto so zelo uporabni

Vsak jekleni konjiček ima omejeno prostornino prtljažnika. Tako se morda moramo odreči določeni prtljagi, ki bi jo radi s seboj vzeli na počitnice ali drugo potovanje, saj preprosto nimamo dovolj prostora. Nekateri vozniki zato prevažajo torbe z oblekami, športno opremo in druge predmete znotraj kabine. To ni nikoli priporočljivo, saj tvegamo zdravje vseh ljudi v vozilu. Veliko boljša rešitev so univerzalni strešni nosilci za avto, ki jih je mogoče hitro namestiti. Narejeni so tako, da jih je mogoče prilagoditi različnim dimenzijam streh raznih vozil. Nameščene jih lahko pustimo tudi dalj časa, če veliko potujemo ali potrebujemo dodatni prtljažni prostor.

Zagotovimo varno prevažanje prtljage

Potovanje z več ljudmi od nas zahteva, da zagotovimo dovolj prostora v avtomobilu za potrebe vseh potnikov. Pri tem je potrebno upoštevati, da prtljažnega prostora hitro zmanjka, če moramo s seboj vzeti veliko opreme, živil in druge opreme. Z uporabno univerzalnega strešnega nosilca za avto pa si omogočimo varen in učinkovit dodatni prostor za raznovrstno prtljago. Tako izkoristimo streho našega vozila na kateri se ne nahaja nič, razen mogoče radijske antene. 

Univerzalni strešni nosilci za avto za različne dimenzije streh raznih vozil.
Univerzalni strešni nosilci za avto so narejeni tako, da jih je mogoče prilagoditi različnim dimenzijam streh raznih vozil.

Dandanes za različna vozila obstajajo različni nosilci. Nekateri so namenski in jih je mogoče namestiti samo na določene serije oziroma znamke proizvajalcev vozil. Zato številni proizvajalci ponujajo univerzalne strešne nosilce za avto, ki jih je mogoče namestiti na strehe vozil različnih dimenzij.

Kaj pa če ima naše vozilo golo streho?

Nekateri avtomobili nimajo na strehi nič. Na njej se ne nahajajo vtori ali tirnice. Tako morda mislimo, da ni mogoče nič namestiti na streho. Srečo pa obstajajo univerzalni strešni nosilci, ki jih je mogoče zataknili za podboje vrat. Res je, da je končna nosilna teža zato bolj omejena, vendar to ne predstavlja težave večini voznikov. Še vedno lahko na strehi prevažamo dokaj veliko prtljage, strešne kovčke, športno opremo in podobno. 

Univerzalni Strešni nosilci za avto z golo streho

Vedno je močno priporočeno, da ne presežemo nosilnosti strehe našega avtomobila, kot tudi nosilcev. Pazljivost je ključnega pomena, saj lahko drugače poškodujemo nosilce, prtljago ali celo streho našega vozila.

Univerzalni strešni nosilci so izredno vzdržljivi

Moderni materiali iz katerih so univerzalni strešni nosilci narejeni so zelo močni in vzdržljivi. Vzdržijo lahko UV žarke, zmrzal, vlago in druge naravne elemente brez težav. To pomeni, da jih lahko pustimo nameščene na avtu dolgo časa. Odstranjevati jih ni potrebno, razen v primeru, ko jih želimo premestiti na drugo vozilo.

Zlitine aluminija, močne plastike in raznih kovin so samo nekateri izmed materialov, ki sestavljajo novejše univerzalne strešne nosilce za avte. Vsebujejo pa tudi različne namestitvene mehanizme, ki varujejo strešne kovčke in drugo opremo med vožnjo in pred nepridipravi.

Članki iz iste kategorije:

Univerzalni strešni nosilci za avto so zelo uporabni
Pomakni se na vrh