Učinkovite žarnice za vsa cesta vozila

Zadnja leta lahko na trgu avtomobilskih žarnic za žaromete opazimo dokaj veliko sprememb. Vedno več vozil uporablja LED H7 žarnice, ki so že tovarniško nameščene. Seveda pa ima še vedno velik del vozil vgrajene halogenske izvedbe žarnic, ki se uporabljajo že od začetka 60. let prejšnjega tisočletja. Ravno LED tehnologija pa je močno izboljšala vidljivost, kot tudi delovanje žarometov v bencinskih, plinskih in električnih avtomobilih. Seveda pa je možno starejša vozila nadgraditi z novejšimi žarnicami, če to seveda želimo.

Večja energijska učinkovitost

Navadne halogenske žarnice imajo zelo visoko porabo električne energije, če jih primerjamo z LED izvedbami. Temu je tako, saj se 90% električne energije spremeni v toploto, samo 10% pa v dejansko svetlobo. Če pa uporabljamo LED H7 izvedbe žarnic, pa se samo 10% energije spremeni v toploto, 90% pa v svetlobo. S tem pa je tudi manjša obremenitev akumulatorja, alternatorja in drugih električnih komponent v vozilu. 

Velikost LED H7 žarnic
LED H7 se med delovanjem ne pregrevajo

Zelo dolga življenjska doba LED žarnic

Dejstvo je, da moramo med vožnjo avtomobila imeti vedno prižgane žaromete. Tako so skoraj v neprestani uporabi, ko vozimo vozilo. S tem pa se tudi troši njihova življenjska doba, ki v povprečju traja nekje od 1000 do 5000 delovnih ur. LED H7 žarnice pa se med delovanjem ne pregrevajo. Zato pa tudi imajo veliko daljšo življenjsko dobo, ki seže nekje do 25.000 delovnih ur. Tako bo potrebna menjava žarnic le nekajkrat v življenju našega avtomobila, kombija, tovornjaka ali drugega vozila.

Video: LED h7 navodila

Menjava žarnic je dokaj preprosta v večini modernih vozil. Nekatera vozila pa imajo bolj otežen dostop do predela luči, kar pomeni, da je najbolje to nalogo zaupati lokalnemu mehaniku ali pooblaščenem servisu.

Razlaga različnih H standardov

Standard H se uporablja že dolgo časa v avtomobilski industriji. H stoji kot mednarodna kratica za žaromet. Poznamo pa H1, H3, H4, H11 in druge različne žarnice med katere spadajo tudi H7. Večina izmed omenjenih različic so si med seboj zelo podobne. Vsaka izmed njih pa ima drugačen namestitveni mehanizem. To je tudi razlog, da H7 LED ne moremo vgraditi v vozilo, ki uporablja H4 halogenske žarnice. Tako se moramo pred nakupom vedno prepričati, katere različice svetil uporablja naše vozilo za žaromete. Poleg tega pa se moramo tudi zavedati, da je potrebna homologacija vozila, če mu nameravamo nadgraditi halogenske žarnice na LED izvedbo.

Vrhunski ponudnik avtomobilskih delov je blagovna znamka Silux, ki je uveljavljeno ime med mnogimi mehaniki in vozniki po večjem delu Evrope. Priporočamo, da vedno kupimo originalne in nadomestne avto dele pri zaupanja vrednih trgovcih, ki imajo v svoji ponudbi visoko-kakovostne artikle.

Članki iz iste kategorije:

Učinkovite žarnice za vsa cesta vozila
Pomakni se na vrh