Pomembnost meglenk za moderna vozila

Vsak avtomobil vsebuje polno obvezne in dodatne opreme, ki nam olajša vožnjo. Velikokrat spregledan del pa so revno meglenke. Služijo osvetljevanju cestišča v težavnih razmerah, kot je megla, dež, snežena nevihta ipd. Skoraj vsakemu vozniku se je že zgodilo, da se je v izogibanju gneči na cesti odpravil na pot zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Takrat pa so ceste slabo vidljive. Poleg tega pa nas lahko doleti še pošiljka slabega vremena. Ravno zato je pomembno, da je naše vozilo opremljeno z lučmi za meglo, saj bomo tako lažje videli cesto.

Meglenke in sneženje
Meglenke služijo osvetljevanju cestišča v snežnih razmerah

Luči za meglo spadajo pod neobvezno varnostno opremo

Glavna naloga meglenk je ta, da nudijo dodatno osvetlitev vozilu in vozniku pri vožnji v slabo vidnih razmerah. Razlogi za slabo vidne ceste pa so v tem primeru:

Meglenke so nameščene v vozilu na strateških mestih, ki zagotavljajo najboljšo osvetlitev odsevnikov in drugih naprav na in ob cesti. Obenem pa je svetloba tako močna, da se odbija od vseh odsevnih površin. To pa pomaga vozniku, da lažje obvladuje vozilo, ko je vidljivost zelo slaba.

Meglenke imajo veliko varnostnih in udobnostnih funkcij

Žarnice v lučeh za meglo so v večini primerov halogenske vrste. Novejša vozila pa imajo lahko tudi vgrajene LED H7 žarnice. V vsakem primeru imajo meglenke veliko funkcij in prednosti, kot so:

  • Boljša vidljivost vozila v slabem vremenu
  • Večja samozavest voznika v vožnji v težkih pogojih
  • Večja varnost vozila, saj nas drugi vozniki lažje in hitreje opazijo

Zgoraj omenjeni razlogi so tako dober povod, da razmislimo o nadgradnji svojega vozila z meglenkami, če jih ta morda še nima. 

Izboljšanje estetike vozila

Res je, da so meglenke v glavnem funkcionalna varnostna oprema za osebna in tovorna vozila. Hitro opazna prednost oziroma lastnost pa je tudi ta, da izboljšajo estetiko vozila. Tako dobi naš avtomobil, kombi, poltovornjak in tovornjak malo prestiža, ki si ga zasluži.

Video: Vožnja v megli z meglenkami

Če naš vozilo nima tovarniško vgrajenih meglenk, mu bomo z nadgradnjo zvišali tržno vrednost. Tako ga bomo lahko prodali po malce višji ceni, če se bomo kdaj za to odločili.

Nadgradnja vozil brez meglenk

Dandanes še vedno veliko vozil pride iz tovarne brez vgrajenih luči za meglo. Temu je tako, saj se veliko ljudi ne zaveda njihove uporabnosti in prednosti, ki jih nudijo. Na izbiro imamo tako tipske in univerzalne meglenke.

Meglenke imajo veliko varnostnih in udobnostnih funkcij
Meglenke omogočajo boljšo vidljivost vozila v slabem vremenu

Tipske meglenke so mišljene za točno določeno znamko in vrsto vozila. Univerzalne meglenke pa lahko namestimo na katerokoli vozilo.Na spletni strani www.silux-auto.it lahko zasledimo vrhunsko dodatno opremo za vozila vseh vrst in velikosti.

Vsak jekleni konjiček ima omejeno prostornino prtljažnika. Univerzalni strešni nosilci za avto so zelo uporabni, ker jih je mogoče prilagoditi različnim dimenzijam streh raznih vozil. Preberite več …

Članki iz iste kategorije:

Pomembnost meglenk za moderna vozila
Pomakni se na vrh