Pomen redne košnje trave

Zdrav, sijoč in zelen travnik je ponos vsakega lastnika nepremičnine. Tak izgled pa omogoča redna košnja trave, ki poskrbi, da bo naš travnik izgledal čudovito. Tako bomo tudi lahko uživali v številnih prednostih, ki bodo opazne šele skozi čas. Naša trava bo postala močnejša in bila bolj odporna na izsušitev in različne bolezni. Pri tem pa bomo tudi onemogočili zadrževanje glodavcev in žuželk v okolici naše nepremičnine, ki lahko povzročijo veliko škode. Tako je dobro, da se zavedamo vseh prednosti, ki jih bomo pridobili s preprosto oskrbo našega travnika ob rednih intervalih.

Sijoč travnik
Zdrav, sijoč in zelen travnik je ponos vsakega lastnika nepremičnine.

Močnejša in bolj zdrava trava

Dejstvo je, da redna košnja trave zagotavlja bolj močan in zdrav travnik. Ko samo travo odrežemo na primerno velikost, si bodo zdrave bilke trave opomogle, vse obolele pa bodo odmrle in se spremenile v hranilo. To pa bo dodatno ojačalo korenine, kar bo naredilo naš travnik bolj odporen na bolezni in sušna obdobja. Obenem pa, če redno uporabljamo kosilnico, bomo onemogočili nadlogam, kot so podgane, miši in žuželke, da si ustvarijo življenjski prostor okoli našega doma.

Preberite naslednji članek: Prednosti uporabe luči, ki jih napaja sonce

Solarne svetilke so primerne za osvetlitev vrta, terase, dvorišča ali balkona.. Sončne žarnice so izjemno varčne, saj lahko z nizko porabo energije ustvarijo veliko svetlobe.

Košenja proizvede uporabni mulč

Ko s kosilnico drvimo preko trave, se porezani deli spremenijo v uporabno gnojilo z imenom mulč. Tega pa lahko tudi zbiramo, če imamo na stroju za odrez trave pritrjen mulčer. S tem zagotovimo, da bo sveže porezana trava takoj imela na voljo hranilo, da si opomore in na novo zraste. Omenjeno hranilo pa lahko tudi uporabimo na drugih delih vrta, kjer želimo rastlinam ponuditi varno in naravno gnojilo. Z mulčerjem je košnja trave popolnoma enaka, kot če bi uporabljali navadno kosilnico. Edina razlika je ta, da mulčer shrani porezano travo v košaro, ali pa jo na mestu razprši po travniku.

Naš travnik si bo lažje opomogel

Neglede na to, kako dobro skrbimo za naš travnik, bodo vedno pred nami izzivi. Tako lahko načne njegovo zdravje težavno vreme, ki prinese preveč vlage ali sušo. Obenem pa plevel in glodavci povzročijo dober del škode. Če redno kosimo travo, bomo s tem ojačali sposobnost našega travnika, da si opomore po travmatičnih dogodkih. Tako pa bomo tudi prihranili veliko sredstev, saj ne bo potrebe po dragih gnojilih in drugih sredstvih, ki povrnejo naši travi zdravje.

Košnja trave uniči škodljivce

Preveč razraščena trava je idealen habitat za škodljivce. Tako se vanjo naselijo razne žuželke, paraziti in tudi miši ter podgane. Vsi omenjeni škodljivci pa lahko širijo razne bolezni, ki se naselijo v naše živali, kot tudi rastline. Košnja trave pa nam omogoča, da omejimo okolje, ki je primerno za naselitev škodljivcev. S tem pa bomo varovali zdravje ljudi, živali in tudi naših rastlin.

Vrhunske kosilnice lahko zasledimo na naslovu https://www.ab-doo.si/kosnja/. V ponudbi pa je na voljo tudi veliko druge opreme, ki je izredno koristna za amaterske ter profesionalne vrtnarje in kmetovalce.

Preberite si še naslednji članek: Kamniti nagrobniki in nagrobni dodatki

Članki iz iste kategorije:

Pomen redne košnje trave
Pomakni se na vrh