Prednosti VPS hostinga za vaše spletne strani

Pri skupnem gostovanju na strežniku imamo omejene kapacitete. V primeru, da en uporabnik potrebuje veliko pomnilnika in prostora na strežniku ter pogosto opravlja nadgradnje, lahko na naši spletni strani pride do upočasnjenega delovanja. Najboljšo rešitev te težave predstavlja VPS hosting, ki omogoča najem strežnika, ki je prilagojen samo nam in našim potrebam.

Klasično gostovanje spletne strani

Klasično gostovanje na strežniku vsebuje najem razpoložljivega prostora na disku, ki služi kot strežnik. Strežnik deluje nenehno in ima nemoten dostop do spleta. Obstajajo različni paketi gostovanja. Najnižji je namenjen gostovanju ene spletne strani in se nanaša bolj na vzpostavitev elektronskega predala. Srednji ali večji paket je namenjen gostovanju več različnih spletnih strani s srednje velikim dnevnim prometom. Največji pa je prilagojen delovanju velikega števila strani in aplikacij. 

V kolikor želimo imeti nemoteno delovanje spletnih strani, brez odvisnosti od drugih zakupnikov, je VPS hosting idealna rešitev za nas.

Zakaj je VPS hosting bolj primeren za nas?

Gostovanje VPS je na voljo v različno velikih paketih. Osnovni je namenjen vsem, ki želijo najeti zasebni strežnik brez nakupa lastnega. Manjši paket ponavadi izberejo spletni razvijalci in ponudniki, ki se ukvarjajo z vzpostavljanjem različnih spletnih strani, ki jih kasneje prodajo. Srednji paket VPS gostovanja je bolj primeren za strokovnjake, ki želijo imeti server s hitrim delovanjem. Največji paket z najhitrejšim delovanjem pa je namenjen spletnim agencijam in izdelovalcem večjih spletnih strani z več različnimi aplikacijami.

Kako izbrati najboljši VPS paket gostovanja?

V kolikor želimo imeti nemoteno delovanje spletnih strani, brez odvisnosti od drugih zakupnikov, je VPS hosting idealna rešitev za nas. Pri izbiri paketa se moramo odločiti, kaj točno potrebujemo ter koliko strežniške administracije smo vešči. Kvalitetni ponudniki najema strežnikov nudijo tudi podporo. To pomeni, da v primeru težav pri spletni strani ali v primeru vdora s strani hekerjev poskrbijo za zaustavitev napak in pomoč pri ponovni vzpostavitvi spletnega mesta.

Prednosti VPS hostinga za nas

Ponudnik VPS gostovanja zagotavlja vsakodnevno in celodnevno podporo. Omogoča tudi:

  • moderen in varen center za pomoč,
  • nenehno spremljanje delovanja strežnikov,
  • hitre SSD diske,
  • kapacitete strežnika so samo naše, tudi če jih ne izkoristimo vedno,
  • lasten prostor,
  • lasten operacijski sistem,
  • svobodno upravljanje,
  • nadgradnje samo, ko sami želimo,
  • dodajanje in testiranje aplikacij, ko želimo.

Najem strežnika pri paketu VPS omogoča veliko več svobode in samostojnosti pri upravljanju strežnika ter spletne strani. Vse nadgradnje in posodobitve so odvisne od našega časovnega razporeda in ne razporeda drugih najemnikov.

Preberite si še naslednji članek: Seznanitev s splošnimi pogoji registracije domene

Registracija domene je preprosta, a pred njo se je vendarle treba seznaniti z nekaterimi splošnimi pogoji. 

Članki iz iste kategorije:

Prednosti VPS hostinga za vaše spletne strani
Pomakni se na vrh