Zobni vsadki za popoln nasmeh

Različne bolezni dlesni in nesreče mnogim ljudem po svetu povzročijo težave z ustno votlino. Manjše poškodbe odkrušenih, počenih ali drugače poškodovanih zob je mogoče prikriti z zobnimi luskami. Če pa pride do dejanske izgube zoba, pa ga lahko nadomestimo z zobnimi vsadki, ki predstavljajo trajno in učinkovito rešitev. Izkušen zobozdravnik lahko opravi manjšo operacijo, kjer vstavi v kost čeljusti nadomesten oziroma umeten zob, ki je popolnoma identičen naravnemu. S tem imamo omogočeno normalno uporabo čeljusti med prehranjevanjem, ter obenem ne potrebujemo rednega vzdrževanja vsadkov.

Umetni zobje so podobni naravnim

Moderni zobni vsadki so zelo podobni naravnim zobem. Imajo skoraj enako teksturo, barvo in izgled. Na pogled so popolnoma naravni ter ne dražijo dlesni ali drugih mehkih tkiv v ustih. Velika prednost je tudi ta, da delujejo popolnoma enako naravnim zobem. 

Zobni vsadki oziroma implantati
Zobni vsadki se uporabljajo za nadomeščanje zob

Močan ugriz in brezskrbno vzdrževanje nam omogočajo zobni vsadki, saj se držijo kosti v naši čeljusti. Tako bom obrez težav jedli, si zobe umivali in počeli druge stvari, kot če bi imeli vse zobe popolnoma naravne. Umetni zobje pa so tudi zelo stabilni, kar jih naredi še bolj funkcionalne pri vsakodnevni rabi.

Preprečimo izgubo kostne mase v čeljusti

Dejstvo je, da čeljust potrebuje fizično stimulacijo uporabe zob za ohranjanje svoje mase. Če utrpimo veliko izgubo zob in jih zato ne moremo uporabljati, je velika možnost, da bomo sčasoma izgubljali kostno maso čeljusti.

3D animacija postopka vstavitve zobnega vsadka

Z zobnimi vsadki pa se temu izognemo, saj bomo stimulirali čeljust z žvečenjem in grizenjem. S tem se bo ohranjala moč in volumen kosti. Temu procesu pravimo oseointegracija, ki močno pomaga proti nadaljnji izgubi kosti, ki je lahko posledica številnih razlogov.

Zobni implantati so vedno cenejši

Popolnoma normalno je za pričakovati, da se veliko ljudi vnaprej pozanima o ceni določenih zobozdravstvenih storitev. Res je, da je cena zobnih implantatov v zadnjih letih padla. Kljub temu pa je to ena izmed dražjih storitev, ki jih lahko opravi naš zobozdravnik. Moramo pa se zavedati, da je na dolgi rok to zelo dobra rešitev, saj načeloma ne potrebuje vzdrževanja. S pravilnim ščetkanjem lahko zdržijo tudi več desetletij ali celo življenje. Je pa močno priporočljivo, da se redno oglasimo pri našem zobozdravniku na preventivne preglede naše ustne votline, neglede na zdravje naših zob.

Zobni implantati – cena

Moramo se zavedati, da so trajnostna rešitev zobni implantati cena pa je odvisna od številnih dejavnikov, kot so:

Izkušenost zobozdravnika

Bolj izkušen kot je zobozdravnik, višja bo cena, saj bo storitev opravil bolj natančno in kakovostno. Pri tem pa bo tudi nižja verjetnost nastanka poškodb.

Materiali zobnih implantatov

Nekateri zobozdravniki nam ponudijo več materialov iz katerih so lahko implantati narejeni. Dražji materiali, kot so titan in cirkonij, bodo povišali celotno vrednost storitve.

Potrebne karakteristike umetnih zob

Čeljust vsakega posameznika se močno razlikuje druga od druge. Pri nekaterih ljudeh bo potrebno več dela, da se zobne vsadke primerno vgradi v kost čeljusti, kar lahko poviša končno ceno.

Članki iz iste kategorije:

Zobni vsadki za popoln nasmeh
Pomakni se na vrh